Svijet

SAD: Susret predsjednika Bidena i jordanskog kralja Abdullaha II 19. jula

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden u Bijeloj kući 19. jula dočekat će kralja Jordana Abdullaha II, saopćeno je u srijedu, javlja Anadolu Agency (AA).

Joe Biden - AFP

”Posjeta njegovog visočanstva će naglasiti trajno i strateško partnerstvo između SAD-a i Jordana, ključnog sigurnosnog partnera i saveznika Sjedinjenih Država”, saopćila je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Psaki je kazala kako se Biden raduje razgovoru s jordanskim kraljem u smislu jačanja bilateralne saradnje o nekoliko političkih, sigurnosnih i ekonomskih pitanja, uključujući ”promoviranje ekonomskih prilika koje će biti ključne za sjajnu budućnost u Jordanu”.

Biden i jordanski kralj u aprilu su telefonom razgovarali o bilateralnim odnosima, a posjeta Abdullaha II će biti prva jednog lidera s Bliskog istoka otkako je novi predsjednik SAD-a preuzeo dužnost u januaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh