Crna hronika

U padu vojnog helikoptera na Filipinima poginulo šest osoba

Filipinske zračne snage do okončanja istraga zabranile letove helikoptera Black Hawk

Najmanje šest vojnika poginulo je u helikopterskoj nesreći koja se dogodila u regiji Pampanga na sjeverozapadu Filipina, javlja Anadolu Agency (AA).

Vojni helikopter S-70i Black Hawk se srušio tokom vježbe noćnog letenja i to nedaleko od zračne baze Clark koja se nalazi sjeverno od Manile.

Glasnogovornik filipinskih zračnih snaga pukovnik Maynard Mariano saopćio je da je u nesreći poginulo svih šest vojnika koji su bili u letjelici, uključujući trojicu pilota.

On je kazao da je u toku istraga o detaljima nesreće, a da do njenog okončanja neće biti dozvoljeni letovi helikopterima Black Hawk.

Helikopter filipinskih zračnih snaga koji se sinoć srušio je 2019. godine kupljen od Poljske.

U januaru je najmanje sedam vojnika, uključujući i jednog pukovnika, poginulo u padu vojnog helikoptera tokom akcije protiv komunističkih pobunjenika na jugu Filipina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh