Svijet

Marija je ostala bez kćerke (19) i kaže da su za sve krive ŽVAKE: “Otišla je da prilegne, a onda sam čula JEZIVE KRIKE. Pregledala sam joj sobu i EVO ŠTA SAM NAŠLA”

“Ja sam i danas uvjerena da je moja zdrava, vesela i sretna kćerka umrla zato što je stalno žvakala žvake”, kaže Marija.

Marija sa ćerkom Samantom - Facebook

Marija Morgan prije 10 godina je izgubila tada 19-godišnju kćerku Samantu. Uvjerena je, kaže, da je uzrok za to Samantina opsesija žvakama.

– Posljednja scena sa mojom kćerkom je ta da vrišti u bolovima i pita me da li ovako izgleda smrt. Onda se onesvijestila, a hitna pomoć ju je odvela. Nažalost, nije joj bilo spasa. U petak sam u bolnicu ušla sa kćerkom, u ponedjeljak sam iz bolnice iznijela samo njene naočare – kaže Marija iz Velsa.

Ona kaže da se tog tragičnog dana desilo to da Marija nije mogla da drži ništa u rukama. Sve joj je ispadalo.

– Požalila mi se na to, a ja sam mislila da ju je udarilo sunce u glavu pa sam joj posavjetovala da popije vode i malo prilegne. Posavjetovala sam joj da ode u sobu na spratu, iako nije htjela, jer je tamo tiše i mirnije. Onda sam čula užasne krike. Ja i druga kćerka smo otrčale gore, sve vrijeme smo čule neko lupanje. Samanta je vikala i pitala nas da li je takav osjećaj kad se umire – seća se Marija.

Toksikološkim nalazom nije utvrđeno prisustvo nikakvih supstanci koje bi je odvele u smrt.

Marija smatra da su krivac za sve žvake koje je Samanta stalno žvakala. Mrtvozornik kome je to rekla istraživao je i tu mogućnost.

– Ja sam primijećivala da Samanta stalno ima žvaku u ustima, ali tek kada sam čistila njenu sobu nakon što je preminula našla sam gomilu omotača i računa i shvatila kolika je to ogromna količina žvaka. Sigurno je uzimala dva paketa žvaka dnevno – kaže Marija. Pošto drugog objašnjenja za smrt kćerke nema, kaže da je uvjerena da su krivac žvake.

– Istraživala sam poslije i saznala da mnogo žvaka uzrokuje pad soli u ljudskom tijelu. Razgovarala sam i sa mrtvozornikom koji kaže da ne može da isključi tu mogućnost. Ja i 10 godina kasnije ne znam tačan uzrok – zaključuje Marija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh