Svijet

UNICEF: Pandemija COVID-19 predstavlja prijetnju obrazovanju djece u Nigeriji

Predstavnik UNICEF-a u Nigeriji Peter Hawkins povodom Dana djeteta, izjavio je da COVID-19 predstavlja značajnu prijetnju napretku koji je postignut u pristupu Nigerije obrazovanju i kvalitetnim zdravstvenim uslugama u posljednjih deset godina

Dječiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavio je da pandemija koronavirusa (COVID-19) predstavlja prijetnju obrazovanju djece u Nigeriji.

Predstavnik UNICEF-a u Nigeriji Peter Hawkins, u saopćenju povodom Dana djeteta, izjavio je da COVID-19 predstavlja značajnu prijetnju napretku koji je postignut u pristupu Nigerije obrazovanju i kvalitetnim zdravstvenim uslugama u posljednjih deset godina.

Ističući da COVID-19 izaziva različite probleme u državi, Hawkins je kazao da također sve više rastu siromaštvo i nejednakosti.

“Pandemija COVID-19 često je izazivala značajne prekide u pružanju osnovnih usluga u oblasti zdravlja, obrazovanja i zaštite djece i mladih”, rekao je Hawkins.

Hawkins je istakao da je prošla godina bila posebno teška za djecu u Nigeriji i cijelom svijetu, dodajući da će se, što duže bude trajala globalna pandemija, osjetiti snažniji utjecaj na djecu i žene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh