Svijet

Djevojčica (2) u kritičnom stanju: Brat (3) je upucao iz pištolja koji je donio očev prijatelj!

Incident se dogodio u petak nešto prije ponoći.

Dijete - Ilustracija / Appi.ba

Trogodišnji dječak sa Floride slučajno je upucao svoju dvogodišnju sestricu nakon što je jedan muškarac donio pištolj na porodično okupljanje, objavile su vlasti u subotu.

Djevojčica je operisana a šerif oblasti Polk Grejdi Džad rekao je da je u “izuzetno kritičnom stanju”, prenio je “En-Bi-Si njuz”.

Incident se dogodio u petak nešto prije ponoći, dok su trojica muškaraca gledala košarkašku utakmicu u Lejklendu. Jedan od njih, kasnije identifikovan kao 23-godišnji Kevonte Vilson, navodno je donio sa sobom napunjeni pištolj i sakrio ga među jastuke na kauču na kojem su se igrala djeca.

Nakon što je trogodišnjak upucao sestricu, trojica muškaraca su je prenijeli u auto i krenuli u bolnicu, ali je u njih udario motociklista koji se pojavio ispred njih, uslijed čega su povrijeđeni svi u vozilu.

– U tom trenutku se tu zaustavio dobri Samarićanin…. – rekao je šerif. – On je prevezao bebu i jednog muškarca u bolnicu, dok su odrasli koji su bili u vozilu tretirani zbog povreda i pušteni kući.

Šerif nije mogao da identifikuje roditelje djece zbog zakona koji važe na Floridi, ali je rekao da je majka djevojčice u vrijeme incidenta bila u posjeti sestri. Domaćin kod kojeg su djeca bila, 24-godišnji Čad Berijen, optužen je za posjedovanje nedozvoljenih supstanci.

– Berijen nije okrivljen za pucnjavu. Ovo je užasni, tragični incident koji nije trebao da se desi – rekao je šerif.

Vilson je optužen za nepažljivo čuvanje vatrenog oružja, nošenje skrivenog oružja i posjedovanje narkotika. Kako se istraga nastavlja, mogao bi se suočiti sa još optužnica. Treći muškarac koji je gledao utakmicu nije uhapšen.

Trogodišnji dječak je smješten kod svoje bake.

-Trogodišnjak neće biti optužen – rekao je šerif, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh