Svijet

Bajden o situaciji na Bliskom istoku: Ovdje je glavno pitanje smanjenje broja raketa ispaljenih na civile

Bajden je novinarima u Bijeloj kući kazao da je jučer telefonom razgovarao s Netanjahuom

Joe Biden - Screenshot

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izjavio je da nastavljaju napore na smanjenju tenzija u istočnom Al-Kudsu (Jerusalemu) i regiji.

Na pitanje da li vjeruje da izraelski premijer Benjamin Netanjahu čini dovoljno da zaustavi nasilje, Bajden je novinarima u Bijeloj kući kazao da je jučer telefonom razgovarao s Netanjahuom, prenosi Anadolija.

Dodao je da su američki zvaničnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva odbrane i obavještajnih službi razgovarali ne samo s izraelskim kolegama već i sa kolegama u mnogim državama u regiji.

Naglasio je da se svakako nastavljaju napori na smanjenju napetosti u regiji.

– Ovdje je glavno pitanje smanjenje broja raketa ispaljenih na područja gdje živi civilno stanovništvo. Očekujem da održimo još mnogo sastanaka oko ovog pitanja – kazao je Bajden , prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh