Svijet

Gaza: Broj ubijenih u izraelskim napadima povećan na 83, ranjeno 487 osoba

Dok muslimani u svijetu obilježavaju Ramazanski bajram, Pojas Gaze i dalje je meta napada izraelske vojske

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze dostigao je 83, nakon pogibije još 11 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Dok muslimani u svijetu obilježavaju Ramazanski bajram, Pojas Gaze i dalje je meta napada izraelske vojske.

Ministarstvo zdravstva Palestine saopćilo je da je u posljednjim izraelskim napadima na to područje poginulo 11 Palestinaca, čime je ukupan broj povećan na 83.

U saopćenju se navodi da izraelske snage od 10. maja izvode napade na Gazu i da raste broj žrtava tih napada.

Među 83 poginulih u Gazi je i 17 djece i sedam žena, a broj ranjenih u izraelskim napadima je povećan na 487.

Zbog izraelskih zračnih napada stanovnici Gaze prvi dan muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama provode u kućama, dok su ulice puste.

Zbog izraelskih napada bajram-namaz nije klanjan u velikim džamijama u Pojasu Gaze.

Palestinske grupe otpora su izraelskoj policiji dale rok da se do 18 sati desetog maja povuče iz kvarta Sheikh Jarraha i kompleksa Al-Akse u okupiranom Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem).

Izraelske snage se nisu povukle u zadanom roku, nakon čega je uslijedio sukob i žestoki napadi izraelskih snaga na Gazu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh