Svijet

STRAVIČAN ZLOČIN: UBIO ŠEST OSOBA JER NIJE POZVAN NA ZABAVU

Proteklog vikenda se na rođendanskoj zabavi u Coloradu dogodilo višestruko ubistvo, a policija je otkrila motiv ubice.

Pucnjava u Coloradu - Hayat

Dvadesetosmogodišnji Teodoro Macias je bio ljut što nije pozvan na rođendansku zabavu te je zbog toga ubio svoju djevojku Sandru Ibarru-Perez te još pet srodnika, a nakon toga je izvršio samoubistvo. Napad se dogodio u Colorado Springsu u nedjelju. Zabava je bila organizovana za tri osobe od kojih je jedna preminula.

Do incidenta je došlo dva mjeseca nakon masovne pucnjave u kojoj je u prodavnici koja se nalazi u Boulderu u Coloradu ubijeno 11 ljudi.

Policija jej otkrila da je napadač iz Colorado Springsa bio u konfliktu s porodicom koju je napao, a također je bio ljubomoran. Ubica prethodno nije imao problema sa zakonom.

Nedugo prije pucnjave su tri tinejdžera napustila zabavu kako bi nešto donijeli od susjeda. Svjedoci pucnjave su troje djece stare dvije, pet i 11 godina. Oni nisu povrijeđeni. Ubica je ispalio 17 hitaca, a osim svoje djevojke je usmrtio Melvina Pereza (30). njegovu majku Joanu (53), brata Josea (21). suprugu Mayru (32) i njenog brata Josea, piše “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh