Svijet

Urednik Anadolije pogođen s dva plastična metka tokom napada izraelske policije

On je kazao da izraelska policija gađala plastičnom municijom i žene i djecu

povreda, novinar - Twitter

Urednik Anadolije za Bliski istok Turgut Alp Bojraz (Boyraz) pogođen u nogu sa dva plastična metka tokom napada izraelske policije u kompleksu El-Aksi, javlja Anadolija.

Još traju napadi koje su izraelske snage sigurnosti počele izvoditi nakon što su vjernici klanjali akšam-namaz u kompleksu El-Akse u okupiranom Istočnom El-Kudsu.

Urednik Anadolije zadobio je dvostruku povredu na nozi koja je pogođena s dva plastična metka izraelske policije.

On je kazao da izraelska policija gađala plastičnom municijom i žene i djecu u El-Aksi, a da je on pogođen dok je izvještavao o tom događaju. Dodao je da je pogođen čim su policajci vidjeli kameru.

Bojraz je četvrti reporter Anadolije koji je ranjen od početka napada izraelske policije u El-Aksi. prenosi avaz

Tokom sinoćnjih napada izraelskih snaga je došlo i do izbijanja požara, a zapalilo se i jedno stablo u haremu džamije. Požar je ugašen intervencijom vatrogasaca.

Uprkos napadima izraelskih snaga, vjernici su klanjali i teravih-namaz u El-Aksi.

Palestinci u El-Kudsu već nekoliko dana protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak napadom pokušale rastjerati vjernike iz kompleksa El-Akse.

I jutros su izraelske snage izvele napad na Palestince koji su se okupili nakon klanjanja sabah-namaza kako bi spriječili ulazak ekstremnih jevrejskih grupa u kompleks El-Akse. Povrijeđena je najmanje 331 osoba.

Ekstremne jevrejske grupe jučer i danas obilježavaju “Dan El-Kudsa” u znak sjećanja na dan kada je Izrael na koncu Šestodnevnog rata 1967. godine okupirao El-Kuds. Tim povodom su pozvali radikalne Jevreje da uđu u kompleks El-Akse.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh