Svijet

Njemačka: Broj novozaraženih koronavirusom ponovo iznad 20.000

U Njemačkoj je danas registrovan najveći broj novih slučajeva zaraze koronavirusom od sredine januara, što ugrožava planove Vlade da olakša mere zaključavanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Koronavirus test - Reuters

Institut “Robert Koch” potvrdio je 22.657 novozaraženih virusom u protekla 24 sata, što je porast u odnosu na 15.813 registrovanih u srijedu. Prijavljeno je i još 228 smrtnih ishoda.

Današnji brojevi pokazuju najveći porast na dnevnom nivou od 14. januara kada je zabilježeno 22.957 pozitivnih na virus.

Varijanta koronavirusa prvobitno detektovana u Velikoj Britaniji postala je dominantna varijanta u Nemačkoj ovog mjeseca, jer čini više od 72 posto novih slučajeva.

Dok se zemlja bori sa trećim talasom virusa, broj hospitalizovanih i pacijenata na intenzivnoj njezi je u porastu proteklih sedmica.

Trenutno, 3.209 teško bolesnih COVID-19 pacijenata je na jedinicama intenzivne njege, među kojima je 1.734 na respiratorima.

Njemačka ima petu najveću stopu infekcije koronavirusom u Evropi, nakon Francuske, Španije, Velike Britanije i Italije.

Do sada je u zemlji registrovano više od 2,7 miliona slučajeva i najmanje 75.440 smrtnih ishoda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh