Svijet

Kijev od subote uvodi lockdown na tri sedmice

Gradonačelnik Kijeva rekao je da će glavni grad Ukrajine u subotu biti u lockdownu zbog naglog rasta broja slučajeva koronavirusa u toj zemlji.

Kijev - Ilustracija / Vijesti.ba

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko kaže da će tokom trosedmičnog lockdowna do 9. aprila tržni centri i pozorišta biti zatvoreni, kafići i restorani služit će samo hranu za ponijeti, učenici škola će učiti od kuće, a gledateljima neće biti dozvoljeno učestvovanje na sportskim događajima. Svi državni službenici će raditi od kuće, javlja AP.

– Moramo dobiti na vremenu i učiniti sve kako bismo izbjegli kolaps zdravstvenog sistema. Kijev uvodi oštra ograničenja jer moramo spasiti život i zdravlje ljudi – rekao je Kličko.

Ukrajina je u četvrtak premašila 1,5 miliona slučajeva, nakon što je zabilježila 15.053 novih slučajeva – najviše od novembra. Ukrajina ima rekordnih 289 smrtnih slučajeva u posljednja 24 sata, povećavajući ukupno potvrđenih 29.293 smrtnih slučajeva, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh