Svijet

Muškarac čistio dvorište, a onda je u travi ugledao nešto što ga je zaprepastilo- Odmah je pozvao komšije!

Porntip Rasksasil (54) iz provincije Čonburi na Tajlandu nije ni slutio kakvog će ogromnog pitona pronaći ćisteći dvorište svoje kuće! Rasksasil je morao da pozove komšije da mu pomognu u hvatanju impozantnoog pitona

Piton - Screenshot

Ogormni piton bio je dugačak nevjerovatnih šest metara. Njih osamoro je natjeralo pitona da se skloni u rupu u zemlji u kojoj je, čini se, boravio već neko vrijeme, piše Dejli star.

Nakon gotovo pola sata uspjeli su da izvuku veliku zmiju i stave je u kavez u kom su inače čuvali kokoške, prenosi “Informer“.

Potom su pozvali službu za spasavanje životinja, a njeni članovi su po dolasku izmjerili i izvagali pitona koji je, pokazalo se, bio težak ravno 100 kilograma.

Muškarac koji je prvi uočio ovu rijetko veliku zmiju kazao je da ju je prvi put vidio još krajem februara, ali mu je tada pobjegla.

– Tada mi je piton zbrisao, a nisam ni shvatio onda koliko je velik s obzirom na to da je tako brzo pobjegao.

Iako je ovaj ogromni primjerak uklonjen iz sela i premješten duboko u šumu, farmer je rekao da se i dalje u blizini nalazi “partnerka” ogromnog gmaza.

– Mislim da je i ona u blizini budući da smo pitona našli u gnjezdu. A ovdje bi došao samo zbog parenja. U svakom slučaju, nikad nisam vidio ovako velikog pitona, izgledao je kao stvor iz filmova. Nisam mogao da vjerujem!

Kako se vidi na snimku, njih šestoro je izvlačilo zmiju, dok su dvojica muškaraca bila na omanjem bageru, koji je pomagao u izvlačenju pitona…


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh