Svijet

Teško ga je prepoznati: Nekada najteži dječak na svijetu danas živi potpuno drugačije

Sa samo deset godina imao je 192 kilograma, a sada je smršao 107 i izgleda neprepoznatljivo!

Arja Permana - Screenshot

Arja Permana iz Indonezije bio je najteži dječak na svijetu.

Kada je imao samo deset godina, bio je težak čak 192 kilograma, a obožavao je da jede nudle, slatkiše i da pije gazirane napitke.

S obzirom na to da je imao ogroman višak kilograma, bila mu je potrebna operacija želuca, ali je prije operacije morao da smrša određen broj kilograma.

Arji je mršavljenje išlo veoma teško jer je često kršio dijetu, pa je za četiri mjeseca skinuo samo devet kilograma, ali je kasnije, dvije nedjelje prije operacije uspio da skine još 17.

Nakon toga je dječak nastavio da se hrani zdravije i da redovno vježba, a poslije operacije odstranjivanja dijela želuca, Arja sada jede daleko, daleko manje – sit je već poslije šest kašika.

Do sada je dječak uspio da skine čak 107 kilograma i živi potpuno drugačije.

Ranije zbog kilaže nije mogao da sedne u avion, da se popne uz stepenice, da se igra sa vršnjacima. Sada je, uz mnogo truda, odricanja i vježbe, potpuno promijenio svoje loše navike – jede zdravo, spava dovoljno, vježba, a zbog svega toga sada može da potrči, da se igra sa drugarima.

– Nekada sam spavao od četiri ujutro i ustao bih u tri popodne. Danas legnem u krevet u 10 uveče i ustajem rano. Nekada sam jeo samo nudle i gazirana pića. Pirinač nisam jeo skoro nikad. Sada sam usvojio zdrave navike u ishrani, a uz to i vježbam. Život mi je potpuno drugačiji – kaže ovaj dječak.

Pogledajte kako sada izgleda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh