Svijet

Trump opet tvita da su mu ukrali izbore i da je on pobjednik

AKTUALNI američki predsjednik Donald Trump jučer je u jednom tvitu prvi put priznao kako je Joe Biden osvojio predsjedničke izbore.

Donald Trump - BHRT.ba

Rekao je kako je Biden pobijedio jer su izbori namješteni, ali je brzo objavio i novi tvit u kojemu je rekao da ne priznaje ništa, očito ni Bidenovu pobjedu, te kako su izbori bili lažni.

Trump danas na Twitteru priča o ukradenim izborima, kaže da je on pobjednik, prenosi “Index

Trump je danas nastavio tvitati, a sve što tvita govori o tome kako je on osvojio izbore te kako su izbori bili namješteni.

Zasad je, samo od jutra, dva puta objavio da je on pobijedio.

Trump je danas objavljivao tvitove u kojima tvitove u kojima tvrdi da je pobijedio, prosljeđivao tuđe, ali i svoje stare tvitove te pričao o tome da su izbori namješteni.

“Osvojio sam izbore”, pisao je Trump prije samo dva sata, a potom rekao kako je prebrojavanje glasova u Georgiji lažno.

Hvalio se i time kako do cjepiva za koronavirus dolazi u njegovom mandatu, a pričao je i kako fake news mediji pokušavaju ukrasti izbore.

“Nećemo im to dozvoliti”, rekao je.

Mediji su Bidenovu pobjedu proglasili još 7. studenoga, ali Trump sve otad odbija priznati poraz.

Biden je dobio 306 elektora, daleko iznad 270, koliko mu je trebalo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh