Svijet

Drastično pao broj novozaraženih i jako bolesnih u Francuskoj

U Francuskoj je nakon dva tjedna novog lockdowna značajno pao broj novih slučajeva covida-19, ali i prijema u bolnice, pokazuju današnji podaci ministarstva zdravstva.

Koronavirus u Francuskoj - Twitter

U zadnja 24 sata u Francuskoj je zabilježeno 23.794 novozaraženih koronavirusom, što je drastično smanjenje spram 33.172 novih slučajeva u četvrtak ili 60.486 prošloga petka, piše Reuters.

Manji broj teže oboljelih

Evidentiran je i značajan pad hospitalizacija. U zadnja 24 sata u bolnice su primljene 24 osobe s teškim simptomima zaraze za razliku od njih 737 u četvrtak. Na odjel intenzivne njege primljene su samo četiri osobe, za razliku od 96 u četvrtak i više od 100 dnevno svakog radnoga dana prošlog tjedna, prenosi “Index“.

Broj smrtnih slučajeva od koronavirusa u bolnicama blago se povećao sa 425 na 456. Francuska je također prijavila 476 smrtnih slučajeva u domovima za starije u protekla tri dana.

U zadnja 24 sata u toj su zemlji od koronavirusa umrle 932 osobe, što je najveći dnevni broj smrtnih slučajeva u drugom valu pandemije. Krajem ožujka i početkom travnja u Francuskoj je od covida-19 znalo umirati i više od 1300 osoba dnevno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh