Svijet

Advokatske firme se povlače iz slučajeva koje je Tramp pokrenuo zbog “krađe glasova” u Pensilvaniji

Advokatska firma koja je zastupala predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa u pokušaju da obori rezultate predsjedničkih izbora u Pensilvaniji, povukla se iz najmanje jednog od brojnih slučajeva koji su podneti za način brojanja glasova u ovoj “kolebljivoj državi”, prenosi Rojters.

Donald Trump - BHRT.ba

Kandidat Demokratske partije Džozef Bajden, koji je u subotu proglašen za izabranog predsjednika SAD, mandat je dobio zahvaljujući i glasovima u Pensilvaniji. Međutim, Tramp odbija da prihvati poraz i uporno tvrdi, bez dokaza, da je na djelu izborna prevara.

U tužbi podnijetoj u četvrtak, advokati firme “Porter, Rajt, Moris i Artur” navode da su se saglasili sa klijentom da će biti najbolje da se “Porter Rajt” povuče”, prenosi “Nedeljnik“.

Trampova kampanja je u procesu izbora novog savjetnika, navodi se u podnesku advokatske kancelarije.

U tužbi koja je podneta u nedelju pred saveznim sudom u Pensilvaniji, navodi se da su državnom sistemu glasanja putem pošte “nedostajala sva obiljžja transparentnosti i proverljivosti koja postoje u slučaju glasanja na ličnog glasanja”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh