Svijet

“Hajde, dođi vamo, udari me” – Učenik (11) pogodio nastavnika stolicom u glavu, epilog toga je smrt

Sims se sutradan probudio s glavoboljom, povraćao je i popio analgetik.

Li Sims - WALES NEWS SERVICE, THE SUN

Li Sims (31), pomoćni učitelj iz Velsa, koga je napao “agresivni” jedanaestogodišnjak, preminuo je od “prevelike doze analgetika”, pokazala je istraga o uzroku smrti. U njegovoj krvi je nađena “značajna” doza metadona, koji je dobijao na recept poslije sportske povrede.

Mrtvog Simsa je zatekla njegova devojka Rebeka Čepel u njegovom domu u Bridžendu (Vels), u decembru 2019, samo nekoliko dana nakon što ga je učenik gađao stolicom, a Istražni sud u Pontipridu utvrdio je da je očigledno preminuo od predoziranja lijekovima. Kako se navodi, ništa ne ukazuje na to da je sebi oduzeo život, piše “

Dva dana prije smrti učitelj se vratio ranije s posla u školi u Bridžendu, nakon što ga je učenik pogodio stolicom u glavu. Prije toga, žalio se djevojci da prolazi kroz “težak period”. Svjedok Džema Levelin, školski psiholog, izjavila je da je požurila u učionicu nakon što je čula buku.

– Učenik L. je vikao: “Hajde, dođi ovamo, udari me”, na šta mu je Li odgovorio: “Prestani, neću da te udarim. Zašto si bijesan?” – ispričala je ona, dodavši da je učenik tri-četiri puta pokušao da udari nastavnika u grudi.

Nastavnik matematike Pol Portlok-Smit, takođe je čuo buku. Rekao je da učenik bio “bijesan” na Simsa.

– Očigledno je da je bio baš ljut na Lija. Zaobišao nas je i udario ga u rame, mada ne pretjerano jako – rekao je on.

Sims se sutradan probudio s glavoboljom, povraćao je i popio analgetik “Nurofen”, a kasnije tokom dana žalio se na bol u stomaku i rekao da se ne sjeća kako je stigao kod djevojke toga dana, ispričao je Smit.

Roditelji đaka izrazili su žaljenje zbog smrti Simsa, koga su opisali kao “divnog čovjeka” i “posvećenog nastavnika”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh