Svijet

Italijanski imunolog: Asimptomatični ne znači i zdravi

Osobe koje nemaju simptome zaraze kovidom-19 ne znači da su i zdrave, izjavio je italijanski imunolog Roberto Buroni, u članku za medicinski časopis “Medical Facts”.

Koronavirus - AP

On podsjeća da je kao i s drugim bolestima slično, naprimjer i osobe koje se razboljevaju od raka, dijabetesa, glaukoma, ejdsa i drugih, često, a naročito u početnoj fazi, nemaju simptome oboljenja, što naravno ne znači da je neko zdrav.

“Već je dokazano da takozvane asimptomatične osobe trpe poslejdice zaraze korona virusom, njihov organizam je napadnut i može biti trajno oštećen a da osoba to niti ne zna. Takođe osobe koje nemaju jasne simptome zaraze kovidom-19, u stanju su da zaraze druge i to je jedan od problema s korona virusom. Širi se brzo, u slučaju asimptomatičnih i neprimjetno i utoliko više je opasan”, tvrdi doktor Burone, javlja “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh