Svijet

Belgijska policija uhitila dva maloljetnika, planirali su teroristički napad

BELGIJSKI federalni tužitelji uhitili su dva maloljetnika zbog sumnje da su planirali teroristički napad, javlja The Guardian. Osumnjičeni 16-godišnjak i 17-godišnjak su uhićeni 31. listopada nakon racija u gradovima Eupenu i La Calamineu, koji su smješteni u regiji Liège. Iz ureda tužitelja su rekli kako su osumnjičeni za “pokušaj terorističkog ubojstva te sudjelovanja u terorističkoj organizaciji”.

Osumnjičeni snimili video u kojem se zaklinju na vjernost Islamskoj državi
Planirali su napad na policijskog službenika. Prije nego što su osumnjičeni snimili su i video u kojem se zaklinju na vjernost Islamskoj državi.

Uhićeni su prije terorističkog napada u Beču ovog ponedjeljka kada je ubijeno četvero ljudi. Dvojica osumnjičenih odvedeni su u detencijski centar za mlade,piše Index.

U posljednjih nekoliko godina belgijska policija je spriječila više terorističkih napada
Prije četiri godine u koordiniranim napadima u Bruxellesu je ubijeno 32 ljudi, a od tada je belgijska policija imala nekoliko akcija pomoću kojih su spriječili terorističke napade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh