Svijet

COVID-19: Moguće uvođenje dodatnih ograničenja u Italiji

Očekuje se da će italijanski premijer Giuseppe Conte ove sedmice narediti dodatna ograničenja u borbi protiv širenja COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - Twitter

Conte se obraća zastupnicima u ponedjeljak u podne kako bi iznijeli naredne mjere i zatražili široku javnu podršku nakon sedmice noćnih protesta Italijana bijesnih zbog ograničenja lične slobode i ekonomske štete koju trpe zatvorene kompanije.

Italijanski premijer se u nedjelju sastao sa guvernerima i predstavnicima gradova u pokušaju da osigura lokalnu podršku. Rekao je da je odlučan da, ako je moguće, škole drži otvorenim.

Dva dana zaredom Italija je registrovala više od 30.000 novih potvrđenih infekcija.

Prije samo sedam dana Conte je zatvorio teretane, bazene, kina i pozorišta i naredio barovima i kafićima da prestanu služiti kupce u 18 sati, nakon čega je moguća samo dostava.

U naročito teškoj situaciji je Milano u Lombardiji. Infekcije rastu i u gusto naseljenom Napulju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh