Svijet

Evropski lideri osudili napad u Francuskoj

”Mi evropski lideri šokirani smo terorističkim napadom u Francuskoj i duboko pogođeni. Najoštrije osuđujemo ovaj napad na naše zajedničke vrijednosti”, navodi se u saopćenju

Lideri zemalja članica Evropske unije (EU) zajedničkom izjavom osudili su napad nožem u francuskom gradu Nici, javlja Anadolu Agency (AA).

”Mi evropski lideri šokirani smo terorističkim napadom u Francuskoj i duboko pogođeni. Najoštrije osuđujemo ovaj napad na naše zajedničke vrijednosti“, navodi se u saopćenju.

Poslana je i poruka solidarnosti s Francuskom i francuskim narodom, te poručeno kako će biti nastavljena borba protiv terorizma i ekstremizma.

Upućen je i poziv svim svjetskim liderima da rade na dijalogu i razumijevanju među zajednicama, umjesto na podjelama.

U napadu nožem izvedenom jutros u Nici smrtno su stradale tri osobe, a više ljudi je ranjeno. Napadač je, nakon što je uhvaćen, prevezen u bolnicu, a Tužilaštvo za borbu protiv terorizma pokrenulo je istragu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh