Svijet

Indonezija: Nećete vjerovati kako kažnjavaju osobe koje ne nose zaštitne maske

Vlasti u Indoneziji pribjegle su nekonvencionalnim metodama kako bi prisiliti ljude da nose zaštitne maske, navodi Jakarta Post.

Indonezija - Xinhua

U nekim provincijama stanovnike uhvaćene na javnim mjestima bez maske navodno zatvaraju nekoliko minuta u mrtvačke kovčege koji se koriste za prijevoz žrtava virusa Covid-19.

Trgovci na pijaci u gradu Probolingo na sjevernoj obali Istočne Jave prošli su takvo kažnjavanje, a nekima od njih privremeno je zabranjen rad. To nije jedini neobični način kažnjavanja za nenošenje maski: Neki su bili prisiljeni očistiti pijacu i tamošnju kanalizaciju.

Od početka pandemije koronavirusa u Indoneziji je zabilježeno 197 hiljada slučajeva zaraze, a 8.130 osoba je preminulo, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh