Svijet

Pakistan javio o najnižem broju preminulih u pandemiji

Koronavirus - Zena.blic.rs

Pakistanske vlasti u nedjelju su javile o samo četiri nova smrtna slučaja od COVID-19 u proteklih 24 sata, što je najniži broj preminulih u toj zemlji od marta.

Današnja objava povećala je nade da je Pakistan na pravom putu da u potpunosti suzbije širenje koronavirusa, uprkos svom krhkom zdravstvenom sistemu.

Nacionalni centar za komandu i kontrolu također je javio o 591-om novozaraženom, povećavajući ukupnu brojku zaraženih u zemlji na 275.836, među kojima je 6.275 preminulih.

Pakistan je zabilježio nagli rast zaraženih i preminulih u junu, ali su otada u opadanju brojke potvrđenih slučajeva. Posljednje cifre objavljene su nekoliko dana nakon što je pakistanska regulatorna agencija za lijekove odobrila konačnu testnu fazu vakcine protiv koroinavirusa kineske proizvodnje.

Pakistan se nada da će prioritetno dobiti vakcinu od susjedne Kine ako njena klinička ispitivanja pokažu uspjeh, prenosi Associated Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh