Svijet

Snimak koja steže srce: Policajci iz SAD uhapsili 8-godišnjaka jer je udario učitelja

Ovih je dana objavljena video snimak iz 2018. godine na kojoj se vidi kako je američka policija sa Floride uhapsila dječaka (8 godina) jer je, navodno, udario učitelja.

Hapšenje / Screenshot - Youtube

Na snimku vidimo policajce kako stavljaju lisice dječaku koji tiho plače.

U jednom trenutku ih čujemo kako kažu da su mu ramena premalena za lisice.

Video je snimila oprema koju američki policajci standardno nose, a objavio ga je advokat koji zastupa dječakovu majku Biancu N. Digennaro, piše CNN.

Ona je u utorak podnijela tužbu, tvrdeći da su policajci koristili pretjeranu silu, da škola nije intervenirala, te dječak, naime, ima ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), odnosno hiperkinetski poremećaj.

Policija grada Key Westa nije htjela komentirati optužbe.

Mama napominje da je dječak uhapšen, odveden u zatvor, uzeti su mu otisci, DNK te je fotografiran.

Devet mjeseci se borila na sudu, dok optužbe protiv dječaka nisu napokon odbačene.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh