Svijet

Policija usmrtila napadača: U incidentu u Glasgowu izboden policajac, ubijene tri osobe

Policajac je izboden u velikom incidentu u centru najvećeg grada Škotske, Glasgowu, objavio je u petak Savez policije Škotske.

Policija, Škotska - Fokus

Jednog muškarca koji je osumnjčeni ubila je policija. Još uvijek nije poznato da li je osumnjčeni za napad jedan od troje usmrćenih u incidentu.

– U Glasgowu je nožem uboden policajac. Porodica policajca je obaviještena, a policijska služba im pruža pomoć – navodi se u saopćenju Saveza, prenio je Reuters.

BBC navodi da su tri osobe, za koje je prvobitno javljeno da su ranjene u incidentu, preminule.

Policija je potvrdila da su zatvorili jednu od gradskih ulica.

Svjedokinja je rekla da je vidjela ljude prekrivene krvlju kako ih tretiraju hitne službe i naoružane policajce na licu mjesta. Incident se navaodno desio u jednom hotelu, a napad je izveden nožem.

Prošle sedmice su u južnom engleskom gradu Readingu tri osobe izgubile život kada je muškarac nožem napao ljude u parku. Policija je saopćila da je taj incident tretiran kao čin terorizma, javlja “FENA”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh