Svijet

Šest članova Trumpove kampanje zarazilo se koronom uoči velikog predizbornog skupa

ŠEST članova Trumpovog predizbornog stožera zaraženo je koronavirusom, potvrdio je NBC.

Donald Trump - B92.net

Zaraženi se nalaze u Tulsi, Oklahoma, gradu u kojem će Donald Trump u subotu održati veliki predizborni skup, a od ranije je poznat kao poprište nekih od najgorih rasnih nemira u američkoj povijesti.

“Šest ljudi zaraženo je koronavirusom nakon što smo proveli više stotina testova i odmah su proslijeđeni u karantenu”, priopćio je Tim Murtaugh, Trumpov šef komunikacija za skup u Tulsi pa dodao:

“Niko od koronavirusom zaraženih članova kampanje neće u subotu biti u doticaju s ljudima tijekom skupa niti sa službenim licima”, dodao je.

Trump pod žestokim kritikama zbog skupa u Tulsi

Ova vijest dolazi u trenutku kada Trump nailazi na žestoke kritike zbog održavanja svog predizbornog skupa u Tulsi zbog toga što je planiran u zatvorenoj areni koja prima do 19 tisuća ljudi. Svi koji žele prisustvovati kampanji u Tulsi moraju prethodno potpisati suglasnost da u slučaju oboljenja od koronavirusa ne mogu tužiti predsjednika ili kampanju za to, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh