Svijet

Tramp poručio demonstrantima da će se suočiti sa najopasnijim psima i oružjem

Tramp je pohvalio američku tajnu službu u Bijeloj kući rekavši da su odlično odradili posao

Donald Trump - BBC.co.uk

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) poručio je da će se demonstranti koji protestiraju zbog ubistva Džordža Flojda (Georgea Floyd) susresti sa “najopasnijim psima i oružjem” ako preskoče ili probiju ogradu oko Bijele kuće.

– Velika masa ljudi, profesionalno organizirana, ali niko nije probio ogradu. Da su to uradili susreli bi se sa izuteno opasnim psima i najopasnijim oružjem. Mnogi agenti tajne službe samo su čekali takav trenutak – naveo je Tramp.

Putem Twittera pozvao je svoje pristalice da se večeras okupe ispred Bijele kuće.Tramp je pohvalio američku tajnu službu u Bijeloj kući rekavši da su odlično odradili posao.

– Bio sam unutra, pratio sam svaki potez i zaista sam se osjećao sigurno – napisao je Tramp.Flojd je umro u bolnici nakon što mu je policajac stao koljenom na vrat iako se žalio da ne može da diše. Uslijedili su veliki protesti u mnogim gradovima širom SAD.

Bijela kuća privremeno je bila blokirana nakon što se više stotina ljudi okupilo preko puta predsjedničke rezidencije.Demonstranti su se u jednom momentu razišli, ali su se onda opet okupili kada je došlo do guranja sa policijom.Policija je u Houstonu, u Teksasu, uhapsila oko 200 ljudi, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh