Svijet

Žena zaražena koronom rodila trojke, dvije bebe umrle: 46 ljekara i sestara poslato u samoizolaciju

Žena zaražena koronavirusom sa sjevera Meksika rodila je trojke od kojih su dvije bebe umrle, a nakon porođaja 46 zdravstvenih radnika te bolnice u gradu Guadalupe poslato je kućama u samoizolaciju zbog straha da su mogli da se zaraze virusom.

Koronavirus - Blic.rs

Žena stara 29 godina došla je u bolnicu 6. maja nakon što joj je počeo prijevremeni porođaj, rekao je potrparol Ministarstva zdravlja Hesus Lopez Longoria, prenosi Meksiko njuz dejli, koji je dodao da ona tada nije pokazivala simptome da je zaražena koronavirusom.

Kako su se trudovi pojačavali ljekari su se odlučili za carski rez, a tri prijevremeno rođene bebe poslate su na intenzivnu njegu na neonatološko odjeljenje, gdje su dvojica dječaka umrla.

Sve su tri bebe bile su negativne na koronavirus; dvije bebe su umre usljed plućne insuficijencije nastale zbog preuranjenog rođenja.

Nakon porođaja medicinsko osoblje primjetilo je da žena ima nizak nivo kiseonika u krvi zbog čega su je testirali na koronavirus.

Rezultati su pokazali da je pozitivna, pa je prebačena u drugu bolnicu, u posebnu jedinicu za Covid, i u stabilnom je stanju.

Tokom četiri dana u bolnici došla je u kontakt sa mnogim zdravstvenim radnicima ljekarima, akušerima, ginekolozima, rendgen tehničarima, laborantima… i svi oni su poslati u izolaciju do petka kada će biti testirani da bi mogli da se vrate na posao, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh