Svijet

Istraga zbog smrti zaražene djevojke (20): Nesavjesno liječenje ili korona?

U periodu od oktobra do decembra Rumunija može očekivati drugi talas pandemije.

Koronavirus - Tanjug/AP

Ministrica zdravlja Rumunije Nelu Tataru potvrdila je da je preminula 20-godišnjakinja, najmlađa žrtva zaražena korona virusom u toj zemlji i najavila da je ministarstvo zdravlja pokrenulo istragu tim povodom.

Pacijentkinja je, pored gojaznosti, imala i smetnje u razvoju. Ostaje da istraga pokaže da li je preminula uslijed posljedica infekcije korona virusom, ili zato što je liječena pogrešno, ili joj je medicinska pomoć ukazana prekasno – rekla je Tataru i dodala da je svaki slučaj važno pojedinačno procijeniti.

Ona je upozorila da u periodu od oktobra do decembra Rumunija može očekivati drugi talas pandemije.

U Rumuniji, u kojoj je preminula 771 osoba i koja je postala zemlja regiona sa najviše smrtnih slučajeva prema broju stanovnika, registrovano je skoro 13.000 zaraženih, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh