Svijet

COVID-19 u Francuskoj: Za 24 sata umrlo 289 oboljelih, a više od hiljadu novozaraženih

U Francuskoj je u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom umrlo još 289 osoba, čime je broj smrtnih slučajeva od početka pandemije u toj zemlji povećan na 24.376, javlja Anadolu Agency (AA)

Koronavirus - Screenshot

Dnevni pregled epidemiološke slike u Francuskoj na konferenciji za novinare u Parizu predstavili su ministar zdravstva te zemlje Olivier Veran i direktor Zavoda za zdravstvo Jerome Salomon.

Ministar Veran kazao je da je izrađena karta Francuske s prikazom epidemiološke slike u tri različite boje koje prikazuju stopu raširenosti koronavirusa u datim regijama.

Na karti se vidi da je najviše slučajeva zaraze koronavirusom registrirano na sjeveru, sjeveroistoku i na jugoistoku Francuske.

Salomon je kazao da je u protekla 24 sata u Francuskoj na testu na koronavirus bilo pozitivno još 1.039 ljudi, čime je broj zaraženih u toj zemlji povećan na 199.254.

On je kazao da je u francuskim bolnicama hospitalizirano 26.293 oboljelih osoba, uključujući i 4.019 pacijenata na intenzivnoj njezi.

“Broj pacijenata na bolničkim odjelima intenzivne njege u Francuskoj u padu je već 22 dana zaredom“, kazao je Salomon.

On je također kazao da je od COVID-19 u Francuskoj izliječeno ukupno 49.476 oboljelih, uključujući i 1.248 oporavljenih u proteklom danu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh