Svijet

“Virus je dokaz” – Trump optužio Kinu da kuje planove protiv njega

Predsjednik SAD Donald Trump rekao je da veruje da je kinesko postupanje s korona virusom dokaz da će Peking “učiniti sve što može” da ne bude reizabran u novembru.

Donald Trump - BHRT.ba

U intervjuu Rojtersu iz Ovalne sobe, Trump je žestoko napao Kinu i rekao da gleda različite mogućnosti u smislu posljedica za Peking zbog virusa.

Mogu puno učiniti – rekao je Tramp ne precizirajući šta.

Aktuelni predsednik SAD krivi Kinu za globalnu pandemiju od koje je najmanje 60.000 ljudi umrlo u SAD, a američku ekonomiju bacila u duboku recesiju, dovodeći tako u opasnost i njegov reizbor.

Tramp, koga u javnosti često optužuju da nije dovoljno brzo djelovao da pripremi SAD za širenje virusa, rekao je da vjeruje da je Kina trebalo mnogo ranije da informiše svijet o korona virusu.

Na pitanje razmišlja li o carinskim ograničenjima ili sličnim mjerama kad je riječ o Kini, Tramp je rekao da “može mnogo toga da preduzme”.

Kina će učiniti sve što mogu kako bi ja izgubio trku za novi predsjednički mandat – rekao je Tramp.

On je rekao i da vjeruje da Peking želi da njegov protivkandidat iz redova Demokratske stranke Džo Bajden pobijedi kako bi ublažili pritisak koji je Tramp usmjerio na Kinu zbog trgovine i drugih pitanja, piše “RTS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh