Svijet

Četiri decenije tražili su ubicu djevojke i tek sada shvatili da im je sve vrijeme bio ispred nosa

Od 1980. godine Marija Arik nada se da će ubica njene sestre biti uhvaćen.

Robin Bruks - Screenshot

Dan prije 40. godišnjice silovanja i ubistva Robin Bruks, policija u Sakramentu u Kaliforniji izgleda da je konačno pronašla krivca. Bivši komšija, 71-godišnji Filip Vilson, uhapšen je u četvrtak u svojoj kući u Sakramentu.

On je optužen da je silovao i ubadao 20-godišnju Bruks u svom stanu u Sakramentu 1980. godine.

Vilson, opisan kao veoma krupan čovjek, nikada prije nije bio dio istrage “dok nije identifikovan preko DNK”, ispričala je za magazin “Pipl” istražiteljka Mikaela Links.

Policija se obratila agencijama koje istražuju veze DNK, nakon što nepoznatu krv na mjestu događaja, koja je očigledno pripadala napadaču, a ne žrtvi, nije uspjela da uporedi sa DNK podacima u bazi podataka uhapšenih ljudi.

Bruks, rodom iz države Njujork, živjela je u stanu nešto više od mjesec dana prije nego što je ubijena. U noći kada je posljednji put viđena živa, otišla je sa posao u prodavnici krofni, koja se nalazila odmah iza ugla njenog apartmanskog kompleksa i nakratko prisustvovala jednoj zabavi prije nego što se uputila kući. Nađena je izbodena na smrt u svojoj spavaćoj sobi sljedećeg dana, 24. aprila, nakon što su se kolege zabrinule jer se nije pojavila na poslu.

Links smatra da je napadač pratio kretanja Bruskove prije nego što ju je napao. Navodno je prijateljima rekla da ju je “neko gnjavio na poslu”, ispričala je njena sestra.

Marija Arik je rekla da je veoma sretna zbog hapšenja

– Ono što je čudo, jeste ta DNK. Ona daje nadu ljudima. Nikada nisam odustajala – rekla je ona.

Vilson se prvi put pred sudom u Sakramentu pojavio u invalidskim kolicima gdje je saslušao optužnicu. Suđenje će se nastaviti petog maja, prenosi “Srbija danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh