Svijet

Putin “teška srca” otkazao paradu za 9. maj

Ruski predsjednik Vladimir Putin odložio je paradu 9. maja povodom Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Vladimir Putin - Nezavisne.com

Peskov je kazao da je Putin to učinio “teška srca”.

Kako prenosi TAS S, Peskov je rekao da je 9. maj sveti dan za Putina i da mu je vjerovatno bilo teško da donese takvu odluku, ali da je zdravlje građana za predsjednika na prvom mjestu, navodi “Tanjug”.

Portparol je izrazio uvjerenje da će uprkos takvoj odluci svi građani Rusije proslaviti 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Parada povodom Dana pobjede i marš “Besmrtnog puka” preživjelih veterana i potomaka pripadnika Crvene armije u Drugom svjetskom ratu, koji u Rusiji nazivaju Veliki otadžbinski rat, održaće se čim epidemiološka situacija u zemlji to bude dozvoljavala, dodaje TAS S.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh