Svijet

Angela Merkel se testirala na koronavirus

U nedjelju objavljene nove mjere protiv širenja pandemije koje između ostalog sadrže i zabranu okupljanja više od dvije osobe u javnosti

Angela Merkel - Screenshot / Youtube

Njemačka kancelarka Angela Merkel negativna je na koronavirus, saopćio je u ponedjeljak Savezni ured za informiranje nakon što su stigli rezultati testiranja.

– Prvi test je bio negativan. U sljedećim danima bi, za svaki slučaj, trebao biti proveden još jedan test – navodi se.

Njemačka kancelarka donijela je u nedjelju navečer odluku o samoizolaciji nakon što je otkriveno da je jedan doktor, od kojeg je u petak primila vakcinu protiv pneumokoka, u međuvremenu bio pozitivan na testiranju na koronavirus,prenosi Avaz.

Merkel radi od kuće, a tokom rasprave u Bundestagu u srijedu o paketu ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica krize zbog koronavirusa zamijenit će je vicekancelar i ministar finansija Olaf Šolc (Scholz).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh