Svijet

Naida Akšamija iz Italije: “Bili smo previše bahati i sada shvatamo da je stvar mnogo ozbiljna”

U nedjelju je Italija izvijestila o novih 368 smrtnih slučajeva, što je najveće povećanje od početka epidemije.

Naida Akšamija - Facebook

Italija je druga najpogođenija zemlja pandemijom koronavirusa nakon Kine, u kojoj se bolest pojavila krajem prošle godine, a širenje bolesti ne pokazuje znakove usporavanja. U nedjelju je Italija izvijestila o novih 368 smrtnih slučajeva, što je najveće povećanje od početka epidemije.

U poređenju sa subotom, broj mrtvih je u nedjelju porastao za više od 25 posto, na ukupno 1.809 umrlih. U Italiji je broj zaraženih u jednom danu porastao za 17 posto i sada je 24.747 zaraženih osoba. Sarajka Naida Akšamija nalazi se u Italiji, gdje je zaposlena, a u razgovoru za “Avaz” komentirala je stanje u toj zemlji.

Već imamo uputstva od vlade da se pridržavamo određenih pravila. Ipak, od 9. marta već je počeo ozbiljan karantin. Iz kuće smijemo izaći samo iz valjanih razloga. Prije izlaska moramo popuniti certifikat kojim dokazujemo da izlazimo iz poslovnih razloga, koji ne mogu čekati, do apoteke i prodavnice prehrambenih proizvoda. Na ulicama je policija, koja sve to kontrolira. Sva veća okupljanja su zabranjena – kaže Akšamija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh