Svijet

Supruga kanadskog premijera zaražena virusom korona

Porodica kanadskog premijera Džastina Trudoa nalazi se u samoizolaciji, a rezultati testa su pokazali da je njegova supruga Sofi Gregoar zaražena korona virusom.

Justin Trudeau i Sophie Gregoire Trudeau - Cnbc.com

Odluka o samoizolaciji donijeta je nakon što su se vratili iz posjete Velikoj Britaniji i osjetili simptome nalik gripu.

Da je Sofi Trudo zaražena korona virusom objavljeno je kasno sinoć.

U saopštenju je predočeno da su njeni simptomi blagi, ali da će naredne dvije sedmice ostati u izolaciji.

Iako prolazim kroz neprijatne simptome virusa, uskoro ću ponovo stati na noge. U izolaciji sam u svom domu i to nije ništa u poređenju sa onim kroz šta prolaze druge kanadske porodice koje možda imaju i veće medicinske probleme“, kratko je napomenula Sofi Trudo.

Prema poslednjim informacijama, njen suprug, premijer Kanade je zdrav i nema nikakve simptome, ali će i on biti izolovan u naredne dvije sedmice.

Kako je predočeno iz njegovog kabineta, očekuje se da će se danas zvanično obratiti narodu.

Ujedno, kanadski premijer se obratio i putem svog Tviter naloga gdje je naglasio da će pratiti sve savjete ljekara.

Dobro sam i nemam simptome virusa, ali ću pratiti savjete našeg ljekara i ostaću u samoizolaciji za sad. Za to vrijeme, kao što sam i ranije danas činio, nastaviću da radim od kuće i održavaću sastanke putem video poziva i konferencija“, napisao je Trudo, prenosi “Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh