Svijet

Tramp komentirao podatke WHO-a o smrtnosti od koronavirusa: To su lažne brojke

Kako je istakao, mnogi će imati blage simptome i brzo će ozdraviti, čak neće ni ići doktoru

Donald Trump - BHRT.ba

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) izjavio je kako ne vjeruje procjeni Svjetske zdravstvene organizacije da je globalna stopa smrtnosti od koronavirusa 3,4 posto.

– Mislim da je 3,4 posto zaista lažna brojka – rekao je Tramp u telefonskom intervjuu na Fox Newsu, a prenosi “The Guardian”.

– E sad, to je samo moj dojam utemeljen na razgovorima sa mnogo ljudi – kazao je on.

Kako je istakao, mnogi će imati blage simptome i brzo će ozdraviti, čak neće ni ići doktoru.

– A nikad ne čujete za te ljude, tako da ih ne možete svrstati u kategoriju cjelokupne populacije, u smislu korone. Dakle, jednostavno ne možete to učiniti – rekao je Tramp,prenosi Avaz.

Kako broj zaraženih koronavirusom sve više raste u Sjedinjenim Američkim Državama, konzervativni mediji sve više vremena posvećuju odgovorima na kritiku demokrata i glavnih medija kao što su “New York Times” i CNN koji su prozvali Donalda Trampa zbog njegove reakcije na situaciju s koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh