Svijet

Iran potvrdio četiri nova smrtna slučaja od koronavirusa

Iranska državna televizija javila je u ponedjeljak da je broj smrtnih slučajeva u zemlji od novog koronavirusa porastao na 12 nakon što su četiri osobe preminule.

Koronavirus - Twitter

Televizija je navela riječi poslanika Asadollaha Abbasija da ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa sada iznosi 47 ljudi, uključujući i smrtne slučajeve, piše “Fena”.

Današnji izvještaj uslijedio je nakon što je ministarstvo zdravstva saopštilo u nedjelju da je broj smrtnih slučajeva od novog virusa koji se pojavio u Kini porastao na osam, u jeku briga da bi novi slučajevi bolesti u Iranu, kao i u Italiji i Južnoj Koreji, mogli signalizirati ozbiljnu novu fazu u globalnom širenju virusa.

Epidemija u Iranu ima središte u gradu Qomu, ali se brzo proširila tokom proteklih nekoliko dana i na druge gradove, uključujući i prijestolnicu Teheran.

Iranci su u petak izašli na glasačka mjesta širom zemlje na parlamentarnim izborima, dok su mnogi birači nosili maske i dezinfikovali su ruke.

Abbasi je izjavio da su ljudi koji su nelegalno doputovali u Iran iz Pakistana, Afganistana i Kine ‘izvor’ zaraze.

Putnici koji su zaraženi virusom u Iranu potvrđeni su u Kanadi, Libanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu i Bahreinu. Zemlje koje se graniče s Iranom poduzele su preventivne mjere kako bi ograničile širenje virusa s iranskih putnika, dok su neke zabranile Irancima ulazak u zemlju, prenosi “Associated Press”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh