Svijet

Djevojčica koju je na utakmici udarila bejzbol loptica ima trajno oštećenje mozga

Advokat ove djevojčice je, nakon 7 mjeseci od povrede, ispričao u kakvom se stanju nalazi dvogodišnjakinja.

Djevojčice - Yumama.com

Prije više od sedam mjeseci na jednoj bejzbol utakmici dogodila se nesreća. Naime, jednu djevojčicu je slučajno udarila loptica na stadionu Minut Mejd 29. maja. Tada je ona pretrpjela prijelom lobanje, krvarenje, edem, kontuzije mozga, što je objavio CNN.

Advokat djevojčice Ričard Mitof je ispričao u kakvom stanju se sada nalazi ova djevojčica.

“Ona ima trajno oštećenje mozga. Ima napade i pije lijekove. Postoji mogućnost da će ih piti do kraja života”, ispričao je.

Doktori su naveli i to da djevojčica može nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima djece njenog uzrasta, s tim da će roditelji uvijek morati da budu obazrivi, piše “Yumama“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh