Svijet

Lider Hezbolaha zaprijetio: Amerikanci će se u sanducima vratiti kući

Odgovor napadima na vojsku SAD na Bliskom istoku bit će “poštena kazna”

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) će shvatiti da je izgubio region i da će izgubiti izbore kada sanduci s američkim vojnicima počnu da se prevoze u Ameriku, izjavio je lider libanske militantne grupe Hezbolah Hasan Nasralah.

On je rekao da će odgovor napadima na vojsku SAD na Bliskom istoku, uključujući američke baze, ratne brodove i osoblje, biti “poštena kazna” za ono što je opisao kao “grozan zločin čiji počinioci su dobro poznati”, misleći na ubistvo komandanta iranske jedinice Kuds Kasema Sulejmanija.Ciljano ubistvo generala Sulejmanija i (zamjenika komandanta Iračke narodne vojske) Abua Mahdija el-Muhandisa je početak novog doba, ne samo za Irak ili Iran već za cijeli region – istakao je Nasralah.

Novi komandant jedinice Kuds Esmail Gani upozorio je na teške posljedice ubistva svog prethodnika.

– Kažemo svima, budite strpljivi i vidjet ćete tijela mrtvih Amerikanaca širom Bliskog istoka – izjavio je Gani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh