Svijet

Iran: Ne idemo ka ratu, ali se ne plašimo sukoba

Komandant iranske Revolucionarne garde general Husein Salami rekao je danas da Iran ne ide ka ratu, ali da se plaši sukoba.

Iran - Twitter

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je Iran da je organizovao demonstracije kod Ambasade SAD u Iraku i da je Teheran odgovoran. Iran je odbacio optužbe.

“Ne vodimo zemlju u rat, ali ne plašimo se bilo kakvog sukoba i poručujemo Americi da ispravno razgovara sa iranskim narodom. Imamo moć da ih uništimo više puta i nismo zabrinuti”, naglasio je general Salami.

Tramp je u poruci objavljenoj na društvenoj mreži Twitter naveo da će Iran u potpunosti odgovarati za izgubljene živote ili nanesenu štetu na ustanovama SAD. On je naglasio da to “nije upozorenje, već prijetnja”.

Komandant iranske vojske general Abdulrahim Musavi izjavio je ranije da su njegove snage spremne da se suprotstave neprijatelju.

On je istakao da iranske oružane snage nadgledaju sve poteze i da, ako neko načini najmanju grešku, odlučno će reagovati.

Vrhovni iranski lider ajatolah Ali Hamenei osudio je američke napade na miliciju u Iraku koja ima podršku Irana i okrivio SAD za nasilje u susjednoj zemlji.

Vojska SAD izvršila je vazudšne udare u nedjelju, 29. decembra, na miliciju “Kataib hezbolah” kao odgovor na pogibiju jednog američkog civilnog radnika u raketnom napadu na iračku vojnu bazu dva dana ranije, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh