Svijet

Tinejdžer pao sa 150 metara visine i preživio

Šesnaestogodišnji Gurbaz Sing (Sing) zaputio se s grupom prijatelja iz Kanade u Sjedinjene Američke Države kako bi se popeo na najviši vrh Oregona i tako proslavio svoj 90. planinski uspon.

tinejdžer- Screenshot

Međutim, u ponedjeljak ujutro 16-godišnjak je izgubio uporište pri penjanju i pao sa 150 metara visine. On je pad pokušao usporiti sjekirom za led.

– Mislio je da će se negdje zaustaviti. Pokušao je usporiti pad sjekirom za led, ali nije uspio. Tako se brzo kotrljao da nije ništa mogao učiniti – ispričao je njegov otac.

Spasioci i policajci okruga Klakmas pronašli su tinejdžera i stabilizirali mu povrijeđenu nogu. Potom su ga spustili niz snježnu planinu, koja doseže 3.430 metara nadmorske visine. Tinejdžer je nakon toga uspješno prevezen u bolnicu i očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

Inače, planina Hud u američkoj saveznoj državi Oregon popularno je odredište alpinista i planinara. Svake godine po njoj se penje oko 10.000 ljudi, prenosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh