Svijet

Trump imenovao Chada Wolfa za novog čelnika državne sigurnosti

Američki predsjednik Donald Trump u petak navečer imenovao je Chada Wolfa za novog vršitelja dužnosti ministra domovinske sigurnosti, okončavajući tako gotovo mjesec dana neizvjesnosti u vezi toga ko će popuniti tu dužnost nakon što je ostavku podnio Kevin McAleenan.

Donald Trump - CNN.com

On upravo sada obavlja tu dužnost – kazao je u petak Trump novinarima, javlja “Al Jazeera“.

Wolf, koji je obavljao dužnost podsekretara u tom ministarstvu zaduženom za strategiju, politiku i planiranje bit će peta osoba koja će voditi ministarstvo od Trumpovog preuzimanja predsjedničke dužnosti prije manje od tri godine.

Njegovo imenovanje osvjetljava previranja u predsjedničkom mandatu koji je obilježen rekordnim promjenama broja dužnosnika na vodećim pozicijama.

To je posebno uočljivo u slučaju ministarstva domovinske sigurnosti čijim je čelnim ljudima Trumpova tvrda antiimigrantska politika predstavljala problem.

Wolf je na dužnost podsekretara u ministarstvu stupio u februaru.

McAleenan je podnio ostavku zaključno s 31. oktobrom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh