Svijet

Roditelji je dobili nakon šest pobačaja, a onda je dadilja zaboravila u automobilu

Dadilja Tammie Books optužena je za napuštanje djeteta, zbog čega je djevojčica umrla i sada je u pritvoru okruga Hobbs, dok ovih dana ne bude suđenje.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Dvogodišnja djevojčica koju su roditelji dobili nakon šest spontanih pobačaja preminula je nakon što ju je dadilja zaboravila u automobilu.

Naime, dvogodišnja Zariah Hasheme umrla je 17. septembra nakon što je sate provela u automobilu dok je vani temperatura iznosila 32 stepena.

Dadilja je djevojčicu trebala odvesti u vrtić ali ju je zaboravila u automobilu te otišla na posao.

Roditelji Demi Petrowski i Zachary Hasheme iz Hobbsa u Novom Meksiku doživjeli su slom zbog ovog strašnog gubitka, piše “24sata“.

Ovakvu bol ne bih poželjela najgorem neprijatelju. Imala sam šest pobačaja dok nisam dobila Zariah, sjećam se koliko sam svaki dan molila da se dogodi to čudo – ispričala je Demi za lokalne medije.

Dadilja Tammie Books optužena je za napuštanje djeteta, zbog čega je djevojčica umrla i sada je u pritvoru okruga Hobbs, dok ovih dana ne bude suđenje.

Istražiteljima je rekla kako nije primijetila da je dijete na zadnjem sjedištu dok poslije podne nije krenula u banku.

U parkiranom automobilu potrebno je 20 minuta da se temperatura podigne za 20 stepeni Celzijusa. Ako je vanjska temperatura 40 stepeni Celzijusa, u parkiranom autu će nakon sat vremena biti će 68 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh