Svijet

Čak 131 sprat: Najviša stambena zgrada na svijetu

Na prvih sedam spratova Central Park Towera bit će otvorena robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitness zona te slični sadržaji.

Najviša stambena zgrada na svijetu - Punkufer.dnevnik.hr

U 57. ulici na Manhattenu gradi se najviša stambena zgrada na svijetu – Central Park Tower. Kada bude završena krajem sljedeće godine, izdizat će se na 472 metra visine, imat će 131 sprat, a gledat će na najveći park u New Yorku, piše “Punkufur“.

Zgradu u takozvanoj Ulici milijardera osmislila je arhitektonska firma Adrian Smith + Gordon Gill Architecture.

Obuhvaćat će 179 stanova čija tržišna vrijednost varira od 6,9 miliona dolara do 63 miliona dolara. Unatoč visokim cijenama, graditelj Extell Development Company uvjeren je kako će prodati sve do posljednjeg kvadrata.

Ne samo da se zgrada nalazi na najpoželjnijoj lokaciji u New Yorku s veličanstvenim pogledom na Central Park, već će nuditi i brojne druge sadržaje.

Na prvih sedam spratova Central Park Towera bit će otvorena robna kuća Nordstrom, a u zgradi će se naći i šest restorana, privatni klub za vlasnike, spa i fitness zona te slični sadržaji.

Za potrebe zgrade konstruiran je i vrlo brz lift koji može prijeći 100 metara u svega 10 sekundi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh