Svijet

Spasila dijete od utapanja zahvaljujući ritmu pjesme “Baby Shark”

Mama Stephanie Ucker spasila je dijete koje se utapalo zahvaljujući popularnoj dječjoj pjesmi Baby Shark. Na jednoj zabavi prišlo joj je dijete i upozorilo da se drugo utapa. Portal Parents prenosi da je skočila u bazen i izvukla četverogodišnjeg dječaka iz bazena.

Baby Shark- billboard

Nakon toga je počela izvoditi masažu srca i davati mu umjetno disanje u ritmu hit pjesme.

– Sjećam se samo da sam počela glasno pjevati Baby Shark i pomislila da će majka tog dječaka misliti da sam luda – ispričala je za Wesh.

Dječak se zahvaljujući njenoj brzo reakciji potpuno oporavio, a nije prvi kojem je spomenuta pjesma spasila život.

Crveni križ savjetuje da se prilikom reanimacije prsa pritisnu sto puta u minuti, a ritam Baby Sharka ima isto toliko taktova u minuti. Na YouTubeu postoji video koji je cijeli proces detaljno pojasnio na način koji mogu razumjeti i najmlađi, prenosi “Hayat“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh