Svijet

Mladić naoružan ušetao u tržni centar

Dvadesetogodišnji Dmitrij Andrejčenko uhapšen je danas nakon što je naoružan automatskom puškom sa stotinu metaka i pancirom ušetao u tržni centar u Springfildu u američkoj saveznoj državi Misuri, saopštila je danas policija.

Policija SAD - Novi.ba

Andrejčenko je optužen da je izazvao terorističu prijetnju jer je uznemirio posjetioce centra u Springfildu. On je uhapšen nakon što je naoružan ušao u centar, piše “Srna”.

Nije ispaljen nijedan hitac.

U policijskom saopštenju nisu objavljeni drugi detalji.

Policija je izrazila uvjerenje da je on želio da izazove haos, ali još je u toku istraga kako bi bio utvrđen njegov motiv.

Incident u Springfildu desio se nakon oružanih incidenata u ‘Volmartu’ u El Pasu u državi Teksas gdje je napadač ubio 22 osobe. Nekoliko sati kasnije napadač je otvorio vatru u centru Dejtona u Ohaju gdje je ubijeno devet osoba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh