Svijet

Sibir: Nove eksplozije u deponiji municije, devet osoba povrijeđeno

Najmanje devet osoba je povrijeđeno u novim eksplozijama koje su se dogodile danas u deponiji municije u Sibiru tokom akcije čišćenja, u vojnoj bazi u distriktu Krasnojarsk.

Nove eksplozije u deponiji municije - Screenshot

Eksplozije su se dogodile četiri dana nakon eksplozije zbog koje je hiljade ljudi bilo primorano da se evakuiše iz obližnjeg područja i u kojima je poginula jedna, a povrijeđeno 13 osoba, prenio je “Reuters”.

Granata je eksplodirala ranivši pet vojnika i oštetivši vozila tokom radova na razminiranju i uklanjanju posljedica vanredne situacije u Kamenki, saopštile su lokalne vlasti u Krasnojarsku.

“TASS” je prenio da se jedna od posljednjih eksplozija u skladištu municije u blizini Aćinska dogodila kada je munja pogodila artiljerijsku granatu naveo je Centralni vojni okrug, prenose “Nezavisne”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh