Svijet

Ubio suprugu na medenom mjesecu, pa potopio brod da bi naslijedio njenu imovinu

Britanski mornar Levis Benet i njegova supruga Izabela Helman krenuli su prošle godine na krstarenje Karibima, tri mjeseca poslije svog vjenčanja.

Izabela Helman - Facebook

Jedne noći njihov katamaran je potonuo i Izabeli se gubi svaki trag. Levisa je spasila obalska straža sa 35 hiljada eura u ukradenim rijetkim novčićima zbog čega je odmah uhapšen, piše “Blic“.

Prema njegovim riječima, Izabela je bila za kormilom dok je on spavao, ali se probudio i zatekao teško oštećen brod na kome nije bilo njegove supruge.

Protiv njega je ubrzo podignuta optužnica za ubistvo njegove žene. Da bi izbjegao suđenje za ubistvo drugog stepena, on je priznao krivicu za ubistvo iz nehata i juče je osuđen na osam godina zatvora, maksimalnu kaznu za taj zločin.

On će, takođe, morati da plati 23 hiljade dolara za restituciju, a nakon što izađe iz zatvora, tri godine će biti na nadgledanom otpustu.

Tužilaštvo pretpostavilo da je Benet ubio Izabelu, onda potopio njihov katamaran kako bi naslijedio njenu imovinu. Sudski zapsis otkrivaju da su se svađali oko finansija i načina vaspitanja njihove kćerke Emilije. Optužbe su, nakon njegovog priznanja, svedene na ubistvo iz nehata.

Levis se tokom saslušanja izvinio porodici svoje supruge čije tijelo nikada nije pronađeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh