Svijet

Erdogan se ne miri s porazom, želi nove izbore u Istanbulu

Turski predsjednik Tayyip Erdogan pokazao je u subotu da zagovara ponovo održavanje izbora za gradonačelnika Istanbula na kojima je nedavno pobjedu odnio kandidat glavne opozicione Republikanske narodne stranke (CHP).

Recep Tayyip Erdogan - Yahoo.com

Opozicioni kandidat Ekrem Imamoglu pobjedio je kandidata AKP-a, bivšeg premijera Binalija Yildrima, s manje od 15.000 glasova prednosti.

Erdoganova vladajuća stranka AKP, koja je izgubila kontrolu i u prijestolnici Ankari na izborima za gradonačelnika 31. marta, već je uputila poziv izbornoj komisiji da poništi izbore u Istanbulu zbog nepravilnosti te da se održe novi izbori.

“Građani mi kažu: ‘Predsjedniče, treba ponoviti te izbore…’ Hajdemo onda pred ljude i ono što će pokazati kao volja naroda, mi ćemo prihvatiti. To je jednostavno”, rekao je Erdogan u govoru pred poslovnim ljudima u Istanbulu, prenosi “Hina”.

Njegova izjava dolazi uoči predviđenog sastanka izborne komisije u ponedjeljak na kome će biti razmotren zahtjev AKP-a za poništavanjem izbora u Istanbulu i raspisivanjem novih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh